Breaking News
Home / Π.Ο.Σ.Ε.Η / ΠΟΣΕΗ – Έγγραφο που αφορά στη Λειτουργία των επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού

ΠΟΣΕΗ – Έγγραφο που αφορά στη Λειτουργία των επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού

Υπόψη

  1. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  2. Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη
  3. Πρόεδρο ΕΟΔΥ

Με το έγγραφό μας σας μεταφέρουμε την αγωνία των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων της χώρας σχετικά με την λειτουργία των επιχειρήσεων τους, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λόγω της φύσης του τεχνικού επαγγέλματος του Εργολήπτη Ηλεκτρολόγου, είμαστε υποχρεωμένοι, τόσο εμείς όσο και το προσωπικό μας, να μεταφερόμαστε καθημερινά από οικοδομές και εργοτάξια, σε επαγγελματικούς,  βιοτεχνικούς χώρους και κατοικίες. Αυτή η κίνηση είναι καθημερινή και συνεχής, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και του καταναλωτικού κοινού.

Εδικά σε ότι αφορά τα εργοτάξια και τις οικοδομές, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η λειτουργία τους δεν είναι μόνο σε ανοικτούς χώρους, αλλά και σε κλειστούς χώρους που συνωστίζονται τα τεχνικά συνεργεία (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, μπογιατζήδες, σοβατζήδες, κ.λ.π), με αποτέλεσμα ο συνωστισμός αυτός να αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την διάδοση του κορωνοϊού.

Επιπροσθέτως, χωρίς καμία ρατσιστική ή σοβινιστική διάθεση, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για μερίδα αλλοδαπών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κατά περίπτωση στα εργοτάξια από “στέκια προσφοράς εργασίας” για εργασίες καθαρισμού, αποκομιδής ανόργανων υλικών κλπ, οι οποίοι από ανάγκη κατοικούν ως υπεράριθμοι σε μικρά σπίτια και δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πρόβλημα στα εργοτάξια.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ στα πλαίσια της προστασίας της μετάδοσης του κορωνοϊού τόσο προς εμάς και το προσωπικό μας, όσο και γενικότερα στους καταναλωτές, να εισηγηθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία την ένταξη του κλάδου μας στις ευεργετικές διατάξεις των επιχειρήσεων που θα πρέπει να αναστείλουν την λειτουργία τους, με την υποχρέωση του ίδιου του Εργολήπτη Ηλεκτρολόγου (εργοδότη) να ανταποκρίνεται στις έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης.

Η παραπάνω επιστολή, κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Οικονομικών & ανάπτυξης.

Материалы по теме:

ΠΟΣΕΗ Επείγον Ενημερωτικό Δελτίο – «Αναστολή Οικοδομικών Εργασιών πλην των δημόσιων έργων και των έργων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στις περιοχές επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αρ.Δ1α/Γ.Π.οικ.8378 (ΦΕΚ Β΄ 454/05.02.2021)»
Σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αρ.Δ1α/Γ.Π.οικ.8378 (ΦΕΚ Β΄ 454/05.02.2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ...
Προσωρινά αποτελέσματα στα πλαίσια της από Α.Π.645/ 26/11/19 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» Πράξης «ΗΛΕΚΤΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5003114, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας (εθνικοί πόροι) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)
Δείτε το σχετικό έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 209 της 11ης Μαρτίου 2020
ΠΟΣΕΗ Δελτίο Τύπου – 25/02/2020 Αστυνομική Βία στα νησιά του Βόρειου Αιγαίο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, τους ξυλοδαρμούς και τη χρήση σπρέι πιπεριού προς τους ...
1ο Forum ΠΟΣΕΗ Φόρμα προεγγραφής
Η Ομοσπονδία μας από το 1ο Επιστημονικό συνέδριο του 2016, έχει ανοίξει τις πόρτες των συνεδρίων και των δράσεων της, αγκαλιάζοντας όλο το ...
Συνάντηση ΠΟΣΕΗ με το Γ. Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιο Ζαφείρη
Αρ.Πρ.: 513                                                     ...

About Grammateia

Check Also

Δελτίο Τύπου «Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Η στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021»

Στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *