Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / ΠΟΣΕΗ Ενημερωτικό Δελτίο- «Συμμετοχή ΠΟΣΕΗ στις Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 για την μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας»

ΠΟΣΕΗ Ενημερωτικό Δελτίο- «Συμμετοχή ΠΟΣΕΗ στις Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 για την μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας»

Η ΓΣΕΒΕΕ με έγγραφό της (ΑΠ: 45817/04.03.21) ενημέρωσε όλες τις Ομοσπονδίες Μέλη της, για την πραγματοποίηση Κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, για την μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η ΠΟΣΕΗ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ με βασικά αιτήματα:  α) επαρκή χρηματοδότηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, β) διαγραφή των οφειλών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία (χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικού χρόνου) που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών, γ)  προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού ή/και του μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τις Τοπικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των ΕΒΕ της περιοχής τους, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ στις 31 Μαρτίου 2021, οι οποίες μπορούν να  έχουν την μορφή π.χ αποκλεισμού ΔΟΥ – ΕΦΚΑ, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κ.λ.π σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ.

Συνάδελφοι, η πρωτοφανής υγειονομική κρίση και η παρατεταμένη διακοπή της λειτουργίας σε μια σειρά από δραστηριότητες της αγοράς, έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες. Τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν είναι επαρκή για να διασωθούν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν επηρεασθεί δυσανάλογα από τον εκτεταμένο περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

 Οι εξελίξεις με την πανδημία που έχει προκαλέσει την βαθιά οικονομική κρίση,  φαίνεται ότι θα οδηγήσουν στο κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε επαρκή μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Μέτρα στήριξης που έχουν διαμορφωθεί από την ΓΣΕΒΕΕ και περιγράφονται στους οκτώ (8) Άξονες Πολιτικής της ΓΣΕΒΕΕ για την διάσωση των επιχειρήσεων, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής την περίοδο του COVID19.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα

ΓΣΕΒΕΕ-Έγγραφο Κινητοποιήσεις Μη Επαρκή Στήριξη ΜμΕ (115.040321)

ΓΣΕΒΕΕ-8 ΑΞΟΝΕΣ

Материалы по теме:

ΠΟΣΕΗ Δελτίο Τύπου “Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020”
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8 Ιουνίου 2020, ημέρα που γιορτάζει ο κλάδος των ...
ΠΟΣΕΗ Ενημερωτικό Δελτίο- «Εφαρμογή της Παρ. 19.10, Άρθρου 19 “Πιστοποίηση Καταστημάτων” της Υπουργικής Απόφασης με Αρ.: 79314 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ Β΄ 3263/05.08.2020) για τη Θέσπιση Κανονισμού Παιγνίων περί Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT»
Με την ΥΑ με Αρ.:79314 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ Β΄ 3263/05.08.2020) σχετική με θέσπιση κανονισμού παιγνίων περί διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT, για ...
Αναστολή πραγματοποίησης Σύσκεψης του Περιφερειακού Κλιμακίου Αττικής – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων & Πελοποννήσου
Η Ομοσπονδία μετά την έκδοση της ΚΥΑ «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, της λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεωνκαι της λειτουργίας των ...
Διευκρινίσεις στο Άρθρο 13 «Διάρκεια ισχύος αναγγελιών και αδειών» του ΠΔ 108/2013, μετά την τροποποίησή του με το Άρθρο 34 Παράγραφος 8 του Ν.4712/2020 (ΦΕΚ Α΄146/2020)»
                Σε συνέχεια του Ενημερωτικού Δελτίου (Αρ.Πρ.: 491/31.7.2020) με θέμα: «Τροποποίηση των Παραγράφων 2 & 3 του Άρθρου 13 “Διάρκεια ισχύος αναγγελιών και αδειών” του ΠΔ 108/2013, ...
Συνάντηση ΠΟΣΕΗ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βιόυ Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο
Στις 4/12/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΗ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το έγγραφο ...

About Grammateia

Check Also

Δελτίο Τύπου «Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Η στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021»

Στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *