Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / ΠΟΣΕΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Φόρουμ Ηλεκτρικής Ασφάλειας & Ημερίδα 22 – 23 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΣΕΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Φόρουμ Ηλεκτρικής Ασφάλειας & Ημερίδα 22 – 23 Φεβρουαρίου 2020

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), πραγματοποίησε στις 22 Φεβρουαρίου 2020 το «Ελληνικό Φόρουμ για την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και την ενεργειακή μετάβαση των κτιρίων»και στις 23 Φεβρουαρίου 2020 την ημερίδα «Η προοπτική των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στην μετά Μνημονιακή Ελλάδα».

Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχαν Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι εκπρόσωποι από 49 Σωματεία – Μέλη της ΠΟΣΕΗ, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί,  Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε,  εκπαιδευτικοί  και φοιτητές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε και τις δύο ημέρες τα 200 άτομα.

–              Το «Ελληνικό Φόρουμ για την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και την ενεργειακή μετάβαση των κτιρίων» τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό: ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο Πρόεδρος της EuropeOn (Ευρωπαϊκής Ένωσης Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων) κ. Gerard Constantin, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΗΥ κ. Αντώνης Αλιμπέρτης και ο Γενικός Διευθυντής Βιομηχανίας & Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της Γ.Γ.Β Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αναστάσιος Μητιακούδης.

Μέσα από τις εισηγήσεις των επιστημόνων αναδείχθηκαν τα θέματα της ασφάλειας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, το παρόν και το μέλλον στην ηλεκτρική ασφάλεια των ΕΗΕ, η ανάπτυξη κουλτούρας για την ηλεκτρική ασφάλεια με βάση διεθνείς καλές πρακτικές, η μετάβαση από το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384  στο Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 60364.

Οι εκπρόσωποι από την EuropeOn, την FISUEL (Διεθνή Ομοσπονδία για την ασφάλεια χρηστών ηλεκτρικής Ενέργειας) και την FEEDS (Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την ηλεκτρική ασφάλεια στις κατοικίες), ανέπτυξαν την επαγγελματική εκπαίδευση ηλεκτρολόγων στην Ελβετία προς την κατεύθυνση μετατροπής των κτιρίων σε πράσινα, υγιή και ασφαλή και την προετοιμασία των κτιρίων για την ασφαλή ενεργειακή μετάβαση και τα ενεργειακά δεδομένα.

Αναπτύχθηκαν επίσης τα θέματα του ψηφιακού ελέγχου και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων, ο μετασχηματισμός των κτιρίων και τα θέματα της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και των φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με βάση την Ελληνική Νομοθεσία.

–           Στην Ημερίδα «Η προοπτική των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στην μετά Μνημονιακή Ελλάδα», οι επιστήμονες παρουσίασαν το μάρκετινγκ και το digital marketing για τις επιχειρήσεις του κλάδου και την σημασία της επιμόρφωσης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.

Ένα σημαντικό μέρος της Ημερίδας αφορούσε την σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης των ηλεκτρολόγων με την αγορά εργασίας, όπου η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Προϊσταμένη Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑ.Λ και μάθηση στο χώρο εργασίας κ. Όλγα Καφετζοπούλου ανέπτυξε διεξοδικά το θεσμό της μαθητείας και ο εκπρόσωπος της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Βασίλης Ζαφειρίου το γραφείο διασύνδεσης της Σιβιτανιδείου με την αγορά εργασίας.

Στο κλείσιμο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση για το θεσμό της μαθητείας και την διασύνδεση των αποφοίτων μέσων τεχνικών σχολών με την αγορά εργασίας, με την συμμετοχή των εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπαιδευτικών και αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Όλο το πρόγραμμα των παραπάνω εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΗ (www.poseh.gr) και είναι στη διάθεση των συναδέλφων για να το παρακολουθήσουν

Материалы по теме:

Προσωρινά αποτελέσματα στα πλαίσια της από Α.Π.645/ 26/11/19 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» Πράξης «ΗΛΕΚΤΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5003114, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας (εθνικοί πόροι) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)
Δείτε το σχετικό έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 209 της 11ης Μαρτίου 2020
ΠΟΣΕΗ – Μένουμε Σπίτι Ακολουθούμε τις Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Συνέντευξη Τύπου ΠΟΣΕΗ
Τρίτη 16 Απριλίου 2019 - Αμφιθέατρο Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η), πραγματοποιεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 Συνέντευξη Τύπου  με θέμα  την ...
Δελτίο Τύπου, «Τηλεδιάσκεψη ΠΟΣΕΗ – ΓΣΕΒΕΕ – Προέδρων Σωματείων μελών της ΠΟΣΕΗ»
Στις 14/3/2020 πραγματοποιήθηκε Τηλεδιάσκεψη ΠΟΣΕΗ – ΓΣΕΒΕΕ – Προέδρων Σωματείων Μελών, με τη συμμετοχή Προέδρων και εκπροσώπων των Προέδρων από 48 Σωματεία – Μέλη ...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΕΗ: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ελασσόνας, Ευβοίας, Θήβας, Θεσπρωτίας,  Ιωαννίνων Ηπείρου,  Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λάρισας, Λειβαδιάς, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λοκρίδας, Μαγνησίας, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας & Δωρίδας,  Πρέβεζας, Τρικάλων, ...

About Grammateia

Check Also

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συνάντηση Συνεργασίας ΠΟΣΕΗ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή»

Στις 26/11/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας της ΠΟΣΕΗ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *