Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / «ΚΥΑ Αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 (ΦΕΚ Β΄ 4899/6.11.20): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικρατείας για το διάστημα από το Σάββατο 7.11.20 έως και τη Δευτέρα 30.11.20»

«ΚΥΑ Αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 (ΦΕΚ Β΄ 4899/6.11.20): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικρατείας για το διάστημα από το Σάββατο 7.11.20 έως και τη Δευτέρα 30.11.20»

Μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την επιβολή έκτακτων μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από 7.11.20 έως 30.11.20 σε όλη την επικράτεια, στις 7.11.2020 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ Αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 (ΦΕΚ Β΄ 4899/6.11.20): «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικρατείας για το διάστημα από το Σάββατο 7.11.20 έως και τη Δευτέρα 30.11.20».

Στην Παράγραφο 3, εδάφια (β), (γ) και (δ) του Άρθρου 3 «Περιορισμός της Κυκλοφορίας» της παραπάνω ΚΥΑ αναφέρονται τα παρακάτω σχετικά με την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας:

β)   Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για την μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Κατά την υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Η βεβαίωση της παρούσας περίπτωσης (σ.σ: μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»)μπορεί να ισχύει για διάστημα έως δεκατεσσάρων (14) ημερών.

γ) Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET. Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνησή τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

δ) Σε κάθε περίπτωση, εναλλακτικά των ανωτέρω, μπορεί να λαμβάνεται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνεται από τον πολίτη πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α).

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ οι συνάδελφοι μπορούν τόσο για την δική τους κυκλοφορία λόγω εργασίας όσο και για την κυκλοφορία των εργαζομένων τους να εκδίδουν τις σχετικές βεβαιώσεις κυκλοφορίας: είτε μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», είτε εκδίδοντας την βεβαίωση κίνησης (τύπου Α).  

Κλείνοντας, σύμφωνα με το Άρθρο 3 της ΚΥΑ, όποιος μετακινείται από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του: α) την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και β) την βεβαίωση κίνησης από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» ή τη βεβαίωση κίνησης τύπου Α, οι οποίες εκδίδονται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος εργοδότη ή σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία από τον ίδιο. Οι βεβαιώσεις κίνησης θα πρέπει να περιέχουν το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβάνοντας υπόψη και τυχόν αναγκαία υπερωριακή απασχόληση.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

ΚΥΑ ΦΕΚ Β 4899-2020

Δείτε τη σχετική Βεβαίωση:

Βεβαίωση Κίνησης Εργαζομένου τύπου Α 07.11.20

Материалы по теме:

«Πρόσκληση Συμμετοχής της ΓΣΕΒΕΕ στη δράση: Συμμαχία κατά του Covid»
Η ΓΣΕΒΕΕ με έγγραφό της ενημερώνει όλες τις Ομοσπονδίες ότι συμπράττει με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ και το ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98.9, προς ...
Δελτίο Τύπου, «Τηλεδιάσκεψη ΠΟΣΕΗ – ΓΣΕΒΕΕ – Προέδρων Σωματείων μελών της ΠΟΣΕΗ»
Στις 14/3/2020 πραγματοποιήθηκε Τηλεδιάσκεψη ΠΟΣΕΗ – ΓΣΕΒΕΕ – Προέδρων Σωματείων Μελών, με τη συμμετοχή Προέδρων και εκπροσώπων των Προέδρων από 48 Σωματεία – Μέλη ...
Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων για την κλιματική αλλαγή
Σε έκδοση δελτίου τύπου προχώρησε η ΠΟΣΕΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2017 απαντώντας στην ουσία στις συντεχνιακές και ατεκμηρίωτες γραπτές ...
ΠΟΣΕΗ Δελτίο Τύπου “Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020”
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8 Ιουνίου 2020, ημέρα που γιορτάζει ο κλάδος των ...
Ενημερωτικό Δελτίο Σεμιναρίων Κατάρτισης Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ
Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί σεμινάρια κατάρτισης για τους συναδέλφους ηλεκτρολόγους, τα οποία υλοποιούνται στις δομές του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, ...

About Grammateia

Check Also

Δελτίο Τύπου «Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Η στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021»

Στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *