Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτονόμησης κατοικιών

“Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτονόμησης κατοικιών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανακοίνωσε την έναρξη του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών που αποτελεί το διάδοχο σχήμα των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

                Στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προβλέπονται αυξημένα ποσά επιδοτήσεων και διευρυμένη δυνατότητα επιλέξιμων παρεμβάσεων, με γνώμονα την μεγιστοποίηση του οφέλους ως προς την ενεργειακή εξοικονόμηση, αλλά και την ενεργειακή αυτονόμηση.

Μετά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας στα αρμόδια Υπουργεία προς την κατεύθυνση να ενταχθούν στα επιδοτούμενα προγράμματα  του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» επιλέξιμες δαπάνες στο αντικείμενο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχουν ενταχθεί αντίστοιχες επιλέξιμες παρεμβάσεις.  

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε μερικές από τις  επιλέξιμες παρεμβάσεις που επιδοτούνται και αφορούν αντικείμενο του κλάδου και των συναδέλφων:

–              Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ

–              Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

–              Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας: α) Έξυπνου φωτισμού (π.χ έξυπνες πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED), β) Έξυπνης διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ έξυπνοι θερμοστάτες), γ) Απομακρυσμένου ελέγχου (έξυπνοι αισθητήρες)

–              Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού: α) Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ LED), β) Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου, κ.λ.π, γ) Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης

                Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ξεκινούν ανά Περιφέρεια από της 2.11.2020 και επιλέξιμες κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα.

                Οι στατιστικές έχουν δείξει, ότι η χαμηλή απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά κονδύλια, οφείλεται στην ελλιπή ή και την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών όχι μόνο για τα οφέλη των προγραμμάτων, αλλά ακόμα και για την ύπαρξη προγραμμάτων.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, οργανώνοντας παρουσιάσεις, διαδικτυακές ή μη, σε συνεργασία με τοπικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το έμμεσο όφελος που θα έχουν και οι ίδιοι από τη συμμετοχή των πελατών τους στο  «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», δίνοντας τους όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν, έτσι ώστε να επικοινωνήσουν αυτά τα οφέλη στους πελάτες τους, καθώς και να μπορούν να τους καθοδηγήσουν μέχρι το πρώτο στάδιο της αίτησης.                

Συνημμένα σας κοινοποιούμε τον συνοπτικό οδηγό του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Οδηγός Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Материалы по теме:

ΠΟΣΕΗ Ενημερωτικό Δελτίο- «Συμμετοχή ΠΟΣΕΗ στις Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 για την μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας»
Η ΓΣΕΒΕΕ με έγγραφό της (ΑΠ: 45817/04.03.21) ενημέρωσε όλες τις Ομοσπονδίες Μέλη της, για την πραγματοποίηση Κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 31 ...
«Τραγικό Δυστύχημα από ηλεκτροπληξία σε εργασίες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) και ο κλάδος των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, με βαθιά θλίψη και οδύνη στέκονται  στο τραγικό δυστύχημα από Ηλεκτροπληξία ...
«Τηλεδιάσκεψη Συνεργασίας ΠΟΣΕΗ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή»
Στις 17/3/2020 πραγματοποιήθηκε Τηλεδιάσκεψη Συνεργασίας της ΠΟΣΕΗ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή. Η τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε μετά την ...
«Πρόσκληση Συμμετοχής της ΓΣΕΒΕΕ στη δράση: Συμμαχία κατά του Covid»
Η ΓΣΕΒΕΕ με έγγραφό της ενημερώνει όλες τις Ομοσπονδίες ότι συμπράττει με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ και το ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98.9, προς ...
Συνάντηση ΠΟΣΕΗ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βιόυ Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο
Στις 4/12/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΗ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το έγγραφο ...

About Grammateia

Check Also

Συνάντηση Συνεργασίας ΠΟΣΕΗ με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Στις 2/12/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας της ΠΟΣΕΗ με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *