Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / «Ασφαλής ενημέρωση των μελών για τα θεσμικά θέματα του κλάδου»

«Ασφαλής ενημέρωση των μελών για τα θεσμικά θέματα του κλάδου»

Μετά τα ενημερωτικά δελτία της Ομοσπονδίας (Αρ.Πρ.: 491/31.7.20 & 568/29.9.20 σχετικά με το Άρθρο 13 «Διάρκεια ισχύος αναγγελιών και αδειών» του ΠΔ 108/2013) και το έκδηλο ενδιαφέρον των συναδέλφων για τις προϋποθέσεις θεώρησης της επαγγελματικής τους άδειας μετά την οκταετία, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

 Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια και αμέσως μετά την έκδοση του ΠΔ 108/2013, έχει καταγράψει και μεταφέρει με όλους τους θεσμικούς τρόπους (έγγραφα και συναντήσεις) προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων όλα τα ερωτήματα και τα προβλήματα εφαρμογής του. Ένα εκ των οποίων είναι και η εφαρμογή του Άρθρου 13 περί της τεκμηρίωσης άσκησης του επαγγέλματος μετά την οκταετία, στο οποίο εκκρεμούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την Γ.Γ.Β του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συναδέλφων, ειδικά για το παραπάνω, μέσω των οποίων μας μεταφέρθηκαν και απόψεις οι οποίες διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ανθρώπους οι οποίοι ουδεμία γνώση έχουν για το θεσμικό πλαίσιο (Ν.3982/2011, ΠΔ 108/2013 & ΚΥΑ), αλλά διακινούν ημιμαθείς και άρα επικίνδυνες απόψεις, θέλουμε να επισημάνουμε προς τις Διοικήσεις των Σωματείων – Μελών ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να ενημερώνονται μόνο από ασφαλείς πηγές ενημέρωσης: την Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση τα Σωματεία – Μέλη της.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο κομμάτι της ασφαλούς ενημέρωσης των συναδέλφων,  διότι στα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα στην «Ποιοτική στάθμη εκτελούμενων εργασιών και τις υποχρεώσεις παρόχων» που προκύπτουν από το Άρθρο 12 του ΠΔ 108/2013, δεν «χωρούν» παληκαρισμοί, αστεϊσμοί, καπετανάτα, κ.λ.π χαρακτηριστικά που ευδοκιμούν στους «ειδικούς» των πληκτρολογίων και παρασύρουν τους συναδέλφους σε επικίνδυνα συμπεράσματα.

Οι «ειδικοί» των πληκτρολογίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν «ανθίσει» τα τελευταία χρόνια και στον κλάδο μας, μπορούν ανέξοδα και χωρίς καμία ευθύνη, να γράφουν τις προσωπικές τους απόψεις και να παρασύρουν όσους τους παρακολουθούν, τους «ακολουθούν» και εντέλει τους πιστεύουν.

Οι παραπάνω «ειδικοί» αποτελούν τα τρολ (troll) των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον κλάδο μας, που έχουν ως μοναδικό στόχο και σκοπό την προσωπική προβολή, την επαγγελματική ανέλιξη στα μέσα και την με το αζημίωτο υλοποίηση εμπορικών στόχων και σκοπών, εκτελώντας ταυτόχρονα και με το αζημίωτο «υπηρεσίες» ένθεν κακείθεν, προς διάφορους «εργοδότες» και «πληροφοριοδότες».

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να είναι προσεκτικοί, να μην παρασύρονται σε επιπόλαιες κρίσεις και θέσεις ιδιαίτερα στα θεσμικά ζητήματα του κλάδου, για να μην εκτίθενται δίνοντας τροφή σε εκείνους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την προσωπική επαγγελματική τους ατζέντα στα μέσα του διαδικτύου.

Θα πρέπει όλοι εμείς, Σωματεία και Ομοσπονδία, που αποτελούμε τους θεσμικούς εκφραστές των συναδέλφων που είναι μέλη μας, να τους επισημάνουμε ότι η ασφαλής και έγκυρη πληροφόρηση για τα θεσμικά θέματα του κλάδου, δεν μπορεί να προέρχεται από τα τρολ (troll)l των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τα πάθη τους, τα εγώ τους και την απροκάλυπτη εμπάθειά τους, σε αυτό που αποτελεί θεσμό και πυλώνα της δημοκρατίας, δηλαδή το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας.

About Grammateia

Check Also

«Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία και τους ελεύθερους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν ατομική επιχείρηση ή εταιρεία»

Σε συνέχεια του Ενημερωτικού Δελτίου της Ομοσπονδίας (ΑΠ: 238.24.05.21) για την διεύρυνση της διάθεσης των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *