Breaking News
Home / Επίκαιρο σχόλιο / Είναι έτοιμη η Ευρώπη για την επανάσταση των «Έξυπνων κτιρίων»;

Είναι έτοιμη η Ευρώπη για την επανάσταση των «Έξυπνων κτιρίων»;

Έκθεση με ανάλυση σχετικά με την ετοιμότητα των χωρών της ΕΕ για μετάβαση σε έξυπνα κτίρια παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιδόσεων Κτιρίων  «Buildings Performance Institute Europe (BPIE)«

Η BPIE αξιολογεί πτυχές όπως

 • Η δυναμική λειτουργικότητα
 • Η απόκριση στο ενεργειακό σύστημα
 • Η αφομοίωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και
 • Τα δυναμικά και αυτοεκπαιδευόμενα συστήματα ελέγχου

Έτσι ώστε να μπορεί να κρίνει πόσο καλά είναι προετοιμασμένη η Ευρώπη, για να αυξήσει το ποσοστό των «έξυπνων κτιρίων».

Τα έξυπνα κτίρια είναι ευέλικτα, ανεξάρτητα ή συνδεδεμένα και αλληλεπιδρούν με το ενεργειακό σύστημα, είναι σε θέση να παράγουν, να αποθηκεύουν και / ή να καταναλώνουν ενέργεια αποτελεσματικά.

Την κούρσα προς μία Ευρώπη με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, οδηγούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμόσει πολιτικές αδειοδότησης που αφορά στην έξυπνη ετοιμότητα.

Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες δείχνουν μικρή πρόοδο στο άνοιγμα της αγοράς, στοιχείο το οποίο είναι αλληλένδετο με την ενημέρωση των καταναλωτών και την ενθάρρυνση τους, ώστε και αυτοί να ανταποκριθούν στο εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από

Την παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας στα κτίρια.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά προοδευτικών πολιτικών και πρωτοποριακών έργων που αποδεικνύουν την οικονομική βιωσιμότητα των έξυπνων κτιρίων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κανένα κράτος μέλος δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο να επωφεληθεί από τα οφέλη που θα συνεπάγονται από τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών στα κτίρια.

Το Ινστιτούτο Επιδόσεων Κτιρίων Ευρώπης «Buildings Performance Institute Europe (BPIE)»  έχει σαν αντικείμενο τη μελέτη και την προώθηση της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο την διαρκώς αυξανόμενη συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών CO2 από την ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κτίρια.

About Γραφείο τύπου

Check Also

Ενημερωτικό Δελτίο Σεμιναρίων Κατάρτισης Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί σεμινάρια κατάρτισης για τους συναδέλφους ηλεκτρολόγους, τα οποία υλοποιούνται στις δομές …

No comments

 1. Your comment is awaiting moderation.

  Компания http://obmenneg.com/ является автоматическим и круглосуточным онлайн -сервисом, который позволяет обменять средства. И для этого нет необходимости выходить из дома. Так получиться осуществить обмен между системами, банковскими картами, криптовалютами. Но самое главное, что сервис работает круглосуточно, а потому совершить операции вы можете в любой час. При помощи полной автоматизации удалось добиться важных преимуществ перед аналогичными компаниями:

  1. Все операции происходят очень быстро, включая обмен webmoney 2
  2. На минимальную сумму обмена влияют требования определенных платежных систем
  3. Обмен можно осуществлять в любое время: поздно ночью, либо ранним утром
  4. Из-за того, что издержки минимальны, то и комиссия взимается символическая

  Все эти преимущества создают необходимые предпосылки для того, чтобы обратиться за помощью именно в эту компанию. Так вы потеряете минимум времени и денег. Воспользуйтесь услугами компании, которая дорожит клиентами и выполняет все обязанности на высшем уровне.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *