Breaking News
Home / Διεθνή νέα / Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αυστραλία

Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αυστραλία

Την στήριξη τους δήλωσαν οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι της Αυστραλίας σε όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την πληρωμή για την εργασία που παρέχουν οι υπεργολάβοι στις εταιρίες κατασκευών.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Πολιτείας του Κουίνσλαντ, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει την Επιτροπή Ανοικοδόμησης και κατασκευών (QBCC) της, μετά την κατάρρευση του Ομίλου Cullen το Δεκέμβριο, η οποία έχει αφήσει 18.000.000$ χρέη προς τους υπεργολάβους.

Ο Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Jason O’Dwyer δήλωσε την ικανοποίηση του για την εγρήγορση της κυβέρνησης του Queensland να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Δεν είναι ασυνήθιστο για τον κύριο ανάδοχο κάποιου έργου, αφού έχει ολοκληρωθεί μεγάλο τμήμα ή και το σύνολο του έργου, να χρεοκοπεί, και να αφήνει τους υπεργολάβους που έχουν εκτελεστεί το έργο στη μοίρα τους», είπε ο κ O’Dwyer.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψυχοφθόρο για έναν ηλεκτρολόγο υπεργολάβο, από το να ολοκληρώσει ένα έργο εγκαίρως και με πλήρη επαγγελματισμό και να περιμένει μήνες μέχρι να τελειώσει το έργο για την πληρωμή του, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, να μην πληρώνεται καθόλου.

“Δεν είναι μόνο η οικονομική δαπάνη που επηρεάζει μια μικρή επιχείρηση, αλλά το άγχος και το στρες που μπορεί να καταστρέψουν έναν ηλεκτρολόγο, ιδιαίτερα όταν έχει να στηρίξει την οικογένεια του, τότε αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό.

«Η κατάρρευση του Ομίλου Cullen ήταν απλώς η τελευταία σε μια μακρά σειρά των εταιρειών που έχουν χρεοκοπήσει, ενώ εξακολουθούν να οφείλονται εκατομμύρια δολάρια σε υπεργολάβους και αυτό λέει η Αυστραλιανή ομοσπονδία “ΜΕΑ” (Master Electricians Australia) απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί.

“Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του QBCC από την πολιτειακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κάνει, θα είναι σε θέση να αποτρέψουν μια επανάληψη αυτού που συνέβη με τον Όμιλο Cullen στο μέλλον.”

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Πολιτειακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να νομοθετήσει ένα ασφαλές σύστημα πληρωμών προς διασφάλιση της πληρωμής σε υπεργολάβους, σε ενδεχόμενη κατάρρευση «χρεοκοπία» του ανάδοχου.

“Η “ΜΕΑ” υποστηρίζει κατ ‘αρχήν τα μέτρα που έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των υπεργολάβων που δεν πληρώνονται στο ακέραιο και εγκαίρως.”

“Ωστόσο, είναι σημαντικό, οποιαδήποτε νομοθεσία που ψηφίζετε από το κοινοβούλιο να ασχολείται ουσιαστικά με το θέμα και να αποκλείει οποιεσδήποτε περιπτώσεις νομικών κενών, “παραθύρων”.

Η MEA προσβλέπει στη συνεργασία με τους πολιτικούς σε όλες τις πλευρές της πολιτικής για την εξασφάλιση κοινής νομοθεσίας,  που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των υπεργολάβων.

Материалы по теме:

Μέτρα ελάφρυνσης & διευκόλυνσης για την στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Σε συνέχεια του ενημερωτικού δελτίου μας με ΑΠ: 224/16.03.2020, με το οποίο ενημερώναμε ότι η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ  θα προσπαθήσει να ενταχθεί ...
Γενική συνέλευση ΠΟΣΕΗ
Ξεκίνησε σε μία δύσκολη εποχή η Γενική συνέλευση του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ). Ευχόμαστε  καλά αποτελέσματα!
Το Μέλλον ανοίγεται στον κλάδο
Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σημαντικά  τμήματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ενέργεια, τα οποία συγκεντρώθηκαν στο παρελθόν για το αποκαλούμενο ...
ΠΟΣΕΗ -Ενημερωτικό Δελτίο Οικοδομές & Εργοτάξια
Με αφορμή συνεχή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με την λειτουργία οικοδομών και εργοταξίων σε όλη την επικράτεια, χωρίς να τηρούνται τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από ...
ΠΟΣΕΗ – Ενημερωτικό Δελτίο “Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού”
Σε συνέχεια των προηγούμενων Ενημερωτικών Δελτίων της Ομοσπονδίας (Αρ.Πρ.: 317/06.04.20, 320/10.04.20, 331/15.04.20) σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω. Με την ΚΥΑ «Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων ...

About Γραφείο τύπου

Check Also

Το Μέλλον ανοίγεται στον κλάδο

Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σημαντικά  τμήματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *