Breaking News
Home / Διεθνή νέα / Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αυστραλία

Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αυστραλία

Την στήριξη τους δήλωσαν οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι της Αυστραλίας σε όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την πληρωμή για την εργασία που παρέχουν οι υπεργολάβοι στις εταιρίες κατασκευών.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Πολιτείας του Κουίνσλαντ, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει την Επιτροπή Ανοικοδόμησης και κατασκευών (QBCC) της, μετά την κατάρρευση του Ομίλου Cullen το Δεκέμβριο, η οποία έχει αφήσει 18.000.000$ χρέη προς τους υπεργολάβους.

Ο Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Jason O’Dwyer δήλωσε την ικανοποίηση του για την εγρήγορση της κυβέρνησης του Queensland να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Δεν είναι ασυνήθιστο για τον κύριο ανάδοχο κάποιου έργου, αφού έχει ολοκληρωθεί μεγάλο τμήμα ή και το σύνολο του έργου, να χρεοκοπεί, και να αφήνει τους υπεργολάβους που έχουν εκτελεστεί το έργο στη μοίρα τους», είπε ο κ O’Dwyer.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψυχοφθόρο για έναν ηλεκτρολόγο υπεργολάβο, από το να ολοκληρώσει ένα έργο εγκαίρως και με πλήρη επαγγελματισμό και να περιμένει μήνες μέχρι να τελειώσει το έργο για την πληρωμή του, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, να μην πληρώνεται καθόλου.

“Δεν είναι μόνο η οικονομική δαπάνη που επηρεάζει μια μικρή επιχείρηση, αλλά το άγχος και το στρες που μπορεί να καταστρέψουν έναν ηλεκτρολόγο, ιδιαίτερα όταν έχει να στηρίξει την οικογένεια του, τότε αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό.

«Η κατάρρευση του Ομίλου Cullen ήταν απλώς η τελευταία σε μια μακρά σειρά των εταιρειών που έχουν χρεοκοπήσει, ενώ εξακολουθούν να οφείλονται εκατομμύρια δολάρια σε υπεργολάβους και αυτό λέει η Αυστραλιανή ομοσπονδία “ΜΕΑ” (Master Electricians Australia) απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί.

“Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του QBCC από την πολιτειακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κάνει, θα είναι σε θέση να αποτρέψουν μια επανάληψη αυτού που συνέβη με τον Όμιλο Cullen στο μέλλον.”

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Πολιτειακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να νομοθετήσει ένα ασφαλές σύστημα πληρωμών προς διασφάλιση της πληρωμής σε υπεργολάβους, σε ενδεχόμενη κατάρρευση «χρεοκοπία» του ανάδοχου.

“Η “ΜΕΑ” υποστηρίζει κατ ‘αρχήν τα μέτρα που έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των υπεργολάβων που δεν πληρώνονται στο ακέραιο και εγκαίρως.”

“Ωστόσο, είναι σημαντικό, οποιαδήποτε νομοθεσία που ψηφίζετε από το κοινοβούλιο να ασχολείται ουσιαστικά με το θέμα και να αποκλείει οποιεσδήποτε περιπτώσεις νομικών κενών, “παραθύρων”.

Η MEA προσβλέπει στη συνεργασία με τους πολιτικούς σε όλες τις πλευρές της πολιτικής για την εξασφάλιση κοινής νομοθεσίας,  που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των υπεργολάβων.

Материалы по теме:

ΠΟΣΕΗ Δελτίο Τύπου “Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020”
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8 Ιουνίου 2020, ημέρα που γιορτάζει ο κλάδος των ...
ΠΟΣΕΗ -Ενημερωτικό Δελτίο Οικοδομές & Εργοτάξια
Με αφορμή συνεχή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με την λειτουργία οικοδομών και εργοταξίων σε όλη την επικράτεια, χωρίς να τηρούνται τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από ...
ΠΟΣΕΗ Δελτίο Τύπου – 25/02/2020 Αστυνομική Βία στα νησιά του Βόρειου Αιγαίο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, τους ξυλοδαρμούς και τη χρήση σπρέι πιπεριού προς τους ...
ΠΟΣΕΗ – Ενημερωτικό Δελτίο “Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού”
Σε συνέχεια των προηγούμενων Ενημερωτικών Δελτίων της Ομοσπονδίας (Αρ.Πρ.: 317/06.04.20, 320/10.04.20, 331/15.04.20) σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω. Με την ΚΥΑ «Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων ...
ΠΟΣΕΗ – Δελτίο Δήλωσης Ατυχήματος από Ηλεκτροπληξία
Η ΠΟΣΕΗ εδώ και χρόνια σε συνεργασία με τα Σωματεία – Μέλη της, προσπαθεί να αναδείξει το θέμα της ασφάλειας από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ...

About Γραφείο τύπου

Check Also

Το Μέλλον ανοίγεται στον κλάδο

Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σημαντικά  τμήματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *