Breaking News
Home / Διεθνή νέα / Το Μέλλον ανοίγεται στον κλάδο

Το Μέλλον ανοίγεται στον κλάδο

Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σημαντικά  τμήματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ενέργεια, τα οποία συγκεντρώθηκαν στο παρελθόν για το αποκαλούμενο “Χειμερινό Πακέτο”, το οποίο τώρα μετονομάστηκε “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους”, τοποθετώντας τους καταναλωτές στο επίκεντρο της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

Ο Επικεφαλής Ενέργειας της Ένωσης Maroš Šefčovič Επιτροπής είχε δηλώσει και στο παρελθόν, ότι δεν θα είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων του 2030, αν παραβλέψουμε τις τεράστιες δυνατότητες των κτιρίων στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή έχει αναγνωρίσει ότι οι ανακαινίσεις κτηρίων, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας και να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Παράλληλα τονίζει ότι η ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων θα βοηθήσει το περιβάλλον και θα μειώσει τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Η ΑΙΕ από το φθινόπωρο του 2015, τόνισε τη σημασία της μετατροπής των εγκαταστάσεων σε φιλικότερες προς το περιβάλλον και τα οικονομικά οφέλη για τον τελικό χρήστη, αφού αυτό σημαίνει παρακολούθηση έλεγχος των καταναλώσεων του χρήση.

Με άλλα λόγια, η ενεργειακή απόδοση ενός κτηρίου, έχει να κάνει με την ενσωμάτωση ενεργητική παρακολούθηση των συστημάτων διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και την αύξηση των συστημάτων ελέγχου και αυτοματισμού.

Με αυτό τον τρόπο οι τελικοί χρήστες να συμμετέχουν ενεργά στην αγορά ενέργειας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την άνεση τους σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια ή την απόδοση της βιομηχανικής παραγωγής.

Ως εκ τούτου, η AIE επικροτεί τις προτάσεις στο πακέτο για το κλίμα για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την  αναγνώριση και την προώθηση έξυπνων συστημάτων και ψηφιακών λύσεων, όπως οι ηλεκτρονικές λειτουργίες παρακολούθησης και ελέγχου.

Η AIE επικροτεί επίσης την επέκταση του ορισμού των τεχνικών συστημάτων κτιρίων για την κάλυψη όλων των συστημάτων (αυτοματισμού και ελέγχου κτιρίων, στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των υποδομών ηλεκτρο-κινητικότητα).

Αυτό θα απαιτήσει εξειδικευμένους και ενημερωμένους τεχνικούς/επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει πλέον να συμμετέχουν όσο το δυνατόν συντομότερα στα έργα κατασκευής/ανακαίνισης για να είναι σε θέση να προτείνουν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας των τεχνικών συστημάτων κτιρίων, για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και για την ενεργό συμμετοχή στην ενεργειακή τους κατανάλωση.

Ορισμένα ζητήματα όμως εξακολουθούν να εγείρουν ερωτήματα και θα πρέπει να αποσαφηνισθούν, όπως ο δείκτης ευφυίας των συστημάτων, τα σημεία φόρτισης ανά χώρο στάθμευσης, καθώς και για το συντελεστή μετατροπής πρωτογενούς ενέργειας.

Επιπλέον, για την τροποποίηση ενός κτιρίου σε “Ψηφιακό” ώστε να είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του E-charging, (Φόρτιση αυτοκινήτων αλλά και αυτονόμηση), τα υπάρχοντα κτίρια πρέπει να προετοιμαστούν, εφαρμόζοντας τις ελάχιστες τουλάχιστον απαιτήσεις συμβατότητας των υφιστάμενων ηλεκτρικών και ηλεκτροτεχνικών συστημάτων σε κτίρια ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση κατά τη λειτουργία τους και η ασφαλής εφαρμογή των έξυπνων τεχνολογιών και του “Internet of Things”.

Η Τεχνική ομάδα εργασίας Ενέργειας (Task Force) της ΑΙΕ  εργάζεται πάνω σε αυτά για να καταθέσει τη θέση της ΑΙΕ στη Επιτροπή.

Материалы по теме:

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση ΠΟΣΕΗ με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε
         Αρ.Πρ.: 503                                     ...
Με σεβασμό στην κοινωνική ευθύνη η ΠΟΣΕΗ βγαίνει στα κινητά
Σε λειτουργία η νέα έκδοση της εφαρμογής i-Ηλεκτρολόγος από την ΠΟΣΕΗ Η νέα έκδοση της εφαρμογής για Android κινητά και Τάμπλετ της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων βρίσκεται ήδη ...
Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αυστραλία
Την στήριξη τους δήλωσαν οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι της Αυστραλίας σε όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την πληρωμή για την εργασία που παρέχουν οι υπεργολάβοι ...
Ηλιακή ενέργεια… ή αλλιώς, δωρεάν κίνηση!
Μόνο παραγωγή ρεύματος; ή και κάτι μεγαλύτερο; Πως θα σας φαινόταν να αξιοποιήσουμε μία δύναμη όπως αυτή του ήλιου με τέτοιο τρόπο που να μπορούσε ...
Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων
Ένα ενδιαφέρον δελτίο τύπου εξέδωσε προ καιρού η ΠΟΣΕΗ, το οποίο έχει διαχρονική αξία και καλό είναι να το γνωρίζουμε όλοι, Ηλεκτρολόγοι, καταναλωτές, εμπλεκόμενοι ...

About Γραφείο τύπου

Check Also

Ηλιακή ενέργεια… ή αλλιώς, δωρεάν κίνηση!

Μόνο παραγωγή ρεύματος; ή και κάτι μεγαλύτερο; Πως θα σας φαινόταν να αξιοποιήσουμε μία δύναμη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *